上傳文檔 賺現金
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題14 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)
試卷
加入資料籃8.5折
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題14 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)01
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題14 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)02
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題14 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)03
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題14 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)04
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題14 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)05
還剩2頁未讀, 繼續閱讀
下載需要5學貝
免費下載這份資料?
加入資料籃8.5折
立即下載

2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題14 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)

展開

.閱讀理解

A

A new study by the British government has discovered the mental health of the country's teenage girls has become worse.

The survey, which included 30,000 14-year-old students in 2005 and 2014, showed 37 percent of girls with psychological stress, up from 34 percent in 2005. British boys' stress level was actually seen to fall over the same time period, from 17 percent to 15 percent.

The report's authors pointed out the “advent of the social media age” could be a major contributing factor for increased stress among teenage British girls.

The adolescent years are a time of rapid physicalcognitive (認知的) and  emotional  developmentPam Ramsden, a lecturer in psychology at the University of Bradford in the United Kingdom, wrote in a recent blog post.Teenagers interact with people in order to learn how to become competent (有能力的)adults.  In the past, they would engage with parents, teachers and other adults in their community as well as extended family members and friends.  Now we can also add social media to that list of social and emotional development.

Throughout adolescence, girls and boys develop characteristics like confidence and self-control. Since teenage brains have not completely developed, teens don't have the cognitive awareness and impulse (沖動)control to keep from posting inappropriate content. Furthermore, this content can easily be spread far and wide with disastrous influences.

Social media can also feed into girls' insecurities about their appearance, Ramsden said.  These sites are often filled with images of people with body type unattainable to the normal person. However, these images and the messages tied to them gradually become societal standards.

[語篇解讀] 一項新研究發現,英國少女的心理健康狀況變得更糟;分析表明,社交媒體時代的到來可能是造成英國少女心理壓力加大的主要因素。

1The statistics in the second paragraph show that         .

Amore  and  more  children  in  Britain  have  mental health problems

Bfew girls in Britain suffered from psychological stress in 2005

Cmore boys in Britain are suffering from mental pressure now

Dmore British girls feel psychologically stressed than boys do now

解析:推理判斷題。根據第二段的第一句可知,調查顯示,201437%的英國少女有心理壓力,而2005年只有34%;根據第二段的第二句可知,同期調查顯示,英國少年有心理壓力的從2005年的17%降到2014年的15%。據此可以判斷,英國少女有心理壓力的數量比少年多,故D項正確。

答案:D

2Contrary  to  traditional  ways  of  interaction,   social media         .

Ahelps teenagers develop qualities like confidence and self-control

Bhas  many  negative  effects  on  girls'  characteristic development

Cmakes  teens  aware  of  potential  danger  of  the inappropriate content

Dteaches girls to care about their appearance to meet societal standards

解析:細節理解題。根據第五段的最后一句Furthermorethis content can easily be spread far and wide with disastrous influences.和最后一段第一句的“Social media can also feed into girls' insecurities about their appearance”可知,由于青少年的思想還不成熟,自控能力有限,社交媒體對英國少女的心理健康和她們對外表美丑的判斷產生了消極的影響。故B項正確。

答案:B

3The underlined word “advent” in Paragraph 3 can be replaced by “       

Aarrival      Bend

Cdisappearance Dinvention

解析:詞義猜測題。結合該段內容和下文關于傳統交流方式和社交媒體的比較可知,報告的作者指出,社交媒體時代的到來可能是造成英國少女心理壓力增加的主要因素。據此可知,畫線詞義為到來,故A項正確。

答案:A

B

A teacher from Relax Kids in Tamworth, the UK, used two apples to show her students the damaging and often unseen consequences of bullying. And her post about the powerful lesson has gone viral.

Rosie Dutton explained that during one of her classes she introduced two red apples to the children. What the kids didn't know was that prior to the lesson, Dutton had repeatedly dropped one of the apples on the floor. And yet, on the outside at least, both apples looked perfect.I picked up the apple I'd dropped on the floor and started to tell the children how I disliked this apple, and that I thought it was disgusting, it was a horrible colour and the stem was just too shortDutton wrote.

She then encouraged the students to do the same. Some of the children looked at her like she was “crazy”but the students passed the apple around the circle, calling it names.

Continuing the exercise, the teacher then passed the second apple around the circle. This apple, however, was showered with comments like Your skin is beautiful and What a beautiful colour you are

Dutton then showed the students and both apples once againhighlighting that “there was no change, and both apples still looked the same.”

That is, until she cut them open. The apple we'd said unkind words to was bruised and all mushy inside she said. There wasshe said, an immediate “light bulb” moment for her students. “They really got it. What we saw inside that apple is what is happening inside everyone of us when someone mistreats us with their words or actions.”

Dutton explained how important it is to teach children to stand up for one another, and to stop any form of bullying.

Let's create a generation of kind caring children the teacher wrote. “The tongue has no bones, but is strong enough to break a heart. So be careful with your words.”

[語篇解讀] 本文為一篇記敘文。作者講述了一位老師用兩個蘋果給學生上了一節生動的有關倚強凌弱危害性的課。

4What had the teacher done to the first apple before the lesson?

AShe had introduced it to the kids.

BShe had damaged it purposely.

CShe had made it look perfect.

DShe had coloured it brightly.

解析:細節理解題。根據第二段第二句What the kids didn't know was that prior to the lessonDutton had repeatedly dropped one of the apples on the floor.可知答案為B項。

答案:B

5What does the underlined part “calling it names” in Paragraph 3 mean?

ASaying rude things.  BMaking fun of it.

CCheering for it. DShouting at it.

解析:詞義猜測題。根據倒數第三段第二句中的said unkind words to可知答案為A(辱罵)

答案:A

6What did the teacher instruct the kids to do with the second apple?

ADrop it.  BPraise it.

CIgnore it. DObserve it.

解析:細節理解題。根據第四段中Your skin is beautifulandWhat a beautiful colour you are可知那位老師讓那些孩子贊美第二個蘋果,故答案為B項。

答案:B

7What's the purpose of the teacher's using two apples in class?

ATo draw the kids' attention.

BTo explain her personal preferences.

CTo make a comparison between them.

DTo help the kids understand the results of bullying.

解析:推理判斷題。由全文可知老師在班上用兩個蘋果的目的是幫助孩子們懂得倚強凌弱的危害,故答案為D項。

答案:D

.閱讀七選五

You may have grown up living with sisters and brothers, or this may be your first time to share your living space with someone else. 1  However,  it can also be a great part of your college experience. Follow these tips to make sure you and your roommate keep things pleasant and supportive throughout the year.

Be clear from the beginning.

Maybe you hate it when someone interrupts you when you are sleeping every morning. Maybe you need ten minutes to yourself before talking to anyone after you wake up.  2  It's not fair to expect him or her to pick up on them right away, and communicating what you need is one of the best ways to get rid of problems before they become problems.

 3 

This may seem simple, but it's probably one of the biggest reasons why roommates experience conflicts. Don't you think he'll mind if you borrow his shoes for a quick soccer game? For all you know, you just stepped over the line. Don't borrow, use, or take anything without getting permission first.

Be open to change.

You should expect to learn, grow and change during your time at school. 4  As the term progresses, you should realize things will change for both of you. Be comfortable addressing things that unexpectedly come up, setting new rules, and being flexible to your changing environment.

Follow the golden rule.

 5  No matter what your relationship is at the end of the year, you can take comfort knowing you acted like an adult and treated your roommate with respect.

ARespect your roommate's things.

BLet your roommate know about your preferences.

CTreat your roommate like you'd like to be treated.

DLiving with a roommate is really a wonderful thing.

EHaving a roommate surely has its challenges.

FYou should correct your bad habits first.

GAnd the same should happen to your roommate, if all goes well.

[語篇解讀] 本文為一篇說明文。本文主要介紹了在上學時和室友交往應該注意的事項。

1解析:根據設空處后的However可知,前后兩句為轉折關系,由此可知答案為E項。

答案:E

2解析:根據設空處后的It's not fair to expect him or her to pick up on them right awayand communicating what you need is one of the best ways to get rid of problems before they become problems.可知,指望他們能立即察覺出你的喜好是不公平的。告知他們你的需要是在問題出現前就把問題解決掉的最佳方法之一,故設空處應選B項。

答案:B

3解析:本段作者告誡讀者在沒有得到室友允許的情況下,不能使用對方的東西。由此可見本段的主題是:要尊重室友的東西,故答案為A項。

答案:A

4解析:設空處前的意思為:在校期間你應該期望學習、成長和變化。設空處后的意思為:你應該意識到,隨著這一學期逐漸過去,事情會隨你們變化。由此可推出答案為G項。

答案:G

5解析:根據主題句中的the golden rule,再根據設空處后的內容可知答案為C項。

答案:C

.語法填空

When Dad told me I was going to take a scuba diver training course, I was really excited. I thought I'd be like those people on TV1.             (play) with fish.

In the pool, Rob, my instructor, demanded that we do what he did. One of the drills

2.             (be) to take our masks off at the bottom of the deep endreplace them

3.             clear them of water. I wasn't doing that because I couldn't open my eyes underwater or keep water out of my nose.  I 4.             (terrify) and made excuse after excuse about 5.             I couldn't do it. Rob walked over and said, “Alaya, you don't have to do this if you don't want to. Nobody is forcing you.”Though I said I wasn't going to do it, my

6.             (foot) carried me toward the pool.

With my eyes tightly 7.             (close), I dived in and made my way to

8.             other end. The water felt unnatural against my face. I 9.             (quick) threw on my mask and started clearing it of water. Rob gave me thumbs up. I learned a big lesson: there is nothing to fear but fear 10.            (it)

[語篇解讀] 本文主要講述了作者初次學潛水的經歷及感悟。

1解析:考查非謂語動詞。play和句子謂語thought之間沒有連詞,故用非謂語動詞。play和句子主語I構成主謂關系,故用現在分詞作狀語。

答案:playing

2解析:考查動詞時態。與上文的demanded和本文的整體時態呼應,此處用一般過去時。

答案:was

3解析:考查連詞。根據語境可知,take offreplaceclear是三個連續的動作,故用連詞and

答案:and

4解析:be terrified表示感到害怕,再結合下文的made可知,應填was terrified

答案:was terrified

5解析:考查連接詞。根據語境可知,此處表示邏輯上的因果關系,故用why引導賓語從句,在從句中作原因狀語。

答案:why

6解析:考查名詞復數。foot是可數名詞,且沒有被冠詞修飾,故用復數形式。

答案:feet

7解析:考查非謂語動詞。此處是with的復合結構,即:with+名詞/代詞+非謂語動詞,在句子中作狀語。close和其邏輯主語my eyes構成動賓關系,故用過去分詞形式。

答案:closed

8解析:考查冠詞。根據語境可知,此處表示另一端,故用定冠詞the

答案:the

9解析:考查副詞。應用副詞quickly修飾動詞。

答案:quickly

10解析:考查代詞。此處應填代詞itself作第二個fear的同位語,表示強調。

答案:itself

 

 

免費資料下載額度不足,請先充值

每充值一元即可獲得5份免費資料下載額度

今日免費資料下載份數已用完,請明天再來。

充值學貝或者加入云校通,全網資料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載 10 份資料 (今日還可下載 0 份),請取消部分資料后重試或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載10份資料,您的當日額度已用完,請明天再來,或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深圳市第一中學”云校通余額已不足,請提醒校管理員續費或選擇從個人賬戶扣費下載。

重新選擇
明天再來
個人賬戶下載
下載確認
您當前為云校通用戶,下載免費
下載需要:
本次下載:免費
賬戶余額:0 學貝
首次下載后15天內可免費重復下載
立即下載
  • 充值下載
  • 掃碼直接下載
  • 下載需要:0 學貝 賬戶剩余:0 學貝
    詳情
    學貝可用于下載教習網 400萬 精選資源 ,今日更新資源 3383
  • 詳情
    想免費下載此資料?完善資料,立得50學貝
    邀請好友助力,免費下載這份資料

    下載成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下載不成功,可重新下載,或查看資料下載幫助

    95%的老師還下載了以下成套資源

    歡迎來到教習網

    • 400萬優選資源,讓備課更輕松
    • 600萬優選試題,支持自由組卷
    • 高質量可編輯,日均更新2000+
    • 百萬教師選擇,專業更值得信賴
    微信掃碼注冊
    qrcode

    微信掃碼,快速注冊

    注冊可領 50 學貝

    手機號注冊注冊可領 50 學貝
    手機號碼

    手機號格式錯誤

    手機驗證碼 獲取驗證碼

    手機驗證碼已經成功發送,5分鐘內有效

    設置密碼

    6-20個字符,數字、字母或符號

    注冊即視為同意教習網「注冊協議」「隱私條款」
    QQ注冊
    手機號注冊
    微信注冊

    注冊成功

    免費下載這份資料

    當前資料價值0元

    下載需支付0學貝

    掃碼邀請0名好友關注我們即可免費下載

    微信掃一掃,將圖片發送給好友

    每邀請1人關注教習網即可獲得5學貝,學貝秒到賬,多邀多得無上限,在個人中心查看學貝明細

    返回
    頂部
    日韩人妻无码中文视频