上傳文檔 賺現金
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)
試卷
加入資料籃8.5折
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)01
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)02
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)03
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)04
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)05
還剩4頁未讀, 繼續閱讀
下載需要5學貝
免費下載這份資料?
加入資料籃8.5折
立即下載

2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)

展開

.閱讀理解

A

People love cellphoneswhich is why nine in ten Americans own one.But does heavy use of cellphones pose a risk of cancer? This question has caused controversy for many years.A new study in rats now augments those concerns.Its data linked long-termintense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.The results have yet to be confirmedthe authors note.

Indeedalthough the rat study found a link between cellphone radiation and cancerit offers no clues to why such a link might existnotes Jonathan Samet.He teaches preventative medicine and directs the Institute for Global Health at the University of Southern California in Los Angeles.Stillhe calls the new study's findings “significant”They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancerhe says.

Phone signals are relayed between cell towers and  cellphones via radio waves.This radio frequency—or RF— radiation is a type known as non-ionizing(非電離的)Unlike X-raysnon-ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or moleculesproducing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiationsuch as X-rays.But that does not mean radio waves might not cause harm.

In very large doses() this radiation will heat the body and cause tissue damage.But it's not yet known what much lower RF levels might dosuch as those from cellphone use.Five years agothe World Health Organization's International Agency for Research on Canceror IARCconcluded that cellphone use  is possibly carcinogenic (致癌的)”.

Its conclusion was based on what little research data was available at that time.But notice that IARC was not certain.It said only that phone use might “possibly” cause cancer.So scientists at the National Toxicology Programor NTPinvestigated further.

[語篇解讀] 本文是一篇說明文。人們喜歡用手機,90%的美國人都有手機。那么,過度使用手機是否會有患癌的風險呢?一項新的研究給出了一些線索。

1Which of the following can replace the underlined word “augments”

Afigures out     Bputs out

Crefers to Dadds to

解析:詞義猜測題。畫線詞前面提到過度使用手機是否有患癌的風險這一問題多年來引發的爭議不斷,再根據畫線詞后的concernsIts data linked long-termintense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.可知,現在一項在老鼠身上進行的新研究增加了那些憂慮。故畫線詞與adds to意義相近。

答案:D

2In which aspect does Jonathan Samet think the new study in rats is significant?

AIt assists him with his teaching.

BIt indicates a new research direction.

CIt warns people to mind cellphone safety.

DIt makes a breakthrough in cancer research.

解析:推理判斷題。根據第二段中的They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancerhe says.可知,這項研究會促使科學家去查明手機輻射可能是怎樣致癌的,也就是說它為科學家提供了一個新的研究方向。

答案:B

3What is Paragraph 3 mainly about?

AHow phone signals are delivered.

BHow cellphones produce radiation.

CFeatures of radiation from cellphones.

DDifferences between ionizing and non-ionizing radiation.

解析:段落大意題。根據第三段的內容尤其是non-ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or moleculesproducing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiation...可知,本段主要講的是手機輻射的特點,它是非電離的,其危害性遠低于電離輻射。

答案:C

4What might be the theme of NTP scientists' further research?

AWhy cellphone use causes cancer.

BWhether cellphone use really causes cancer.

CWhat health effects cellphone use has.

DHow much exposure to cellphone radiation is safe.

解析:推理判斷題。根據最后一段中的It said only that phone use  might possibly cause cancer.So scientists at the National Toxicology Programor NTPinvestigated further.可知,NTP的科學家進一步研究的主題可能是手機使用是否真的會導致癌癥。

答案:B

B

Ambar presses her hand to her forehead as she considers the question on her screen: how many sevens in 91? The ten-year-old has been struggling with it for about a minute when she smiles13 Her tutor responds by posting a large smiling cat picture on her screen—the virtual(虛擬的)  meaning of a pat on the back.He is sitting on the other side of the world in an online tutoring centre in India.

Ambarwho attends Pakeman Primary School in Londonis one of nearly 4,000 primary school children in Britain that have signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka.The lessonsprovided by a company called Third Space Learningare targeted at pupils struggling with maths—particularly those from disadvantaged backgrounds.

From next yearthe platform will become one of the first examples of artificial intelligence (AI)  software being used to monitorand ideally improve teaching.Together with some British scientiststhe company has analysed around 100,000 hours of audio and written data from its tutorials(輔導課)with the goal of identifying what makes a good teacher and a successful lesson.

Tom Hooperthe company's CEOsaidWe've recorded every lesson that we've ever done.By using the datawe've been trying to introduce AI to improve the teaching.But he argued that the aim is not to replace teachers with robots.There's a slightly dubious(不確定的)  conversation about how AI will make humans irrelevantbut it's not at all about replacing humanshe said.Our whole belief is that for children not doing well in the subjectpeople are what matters.

Pupils on the program have a 45-minute session with the same tutor each week.They communicate through a headset and a shared “whiteboard”The lessons at Pakeman Primary School are tailored to the individualincluding visual rewards linked to the child's interests.In addition to the raw audio dataeach lesson has various success metrics attachedhow many problems are completedhow useful the pupil finds the sessionhow the tutor rates it.

[語篇解讀] 本文是一篇說明文。數學成績不好怎么辦?沒關系。坐在家里,你就可以享受高科技公司Third Space Learning為你提供的一對一網上教學服務。

5Why does the author mention Ambar in the beginning?

ATo praise her tutor.

BTo show her struggle with maths.

CTo introduce a company.

DTo encourage pupils to learn maths online.

解析:推理判斷題。第一段提到了Ambar在網上接受一對一的數學教學,該網上家教中心位于世界的另一端——印度。由此引出下文介紹的一家公司Third Space Learning。故作者在文章一開始提到Ambar是為了引出這家公司。

答案:C

6What do we know about Third Space Learning?

AIt makes good teachers and lessons.

BIt is aimed at students from poor backgrounds.

CIt is being used to monitor and improve teaching.

DIt provides online maths lessons for schoolchildren.

解析:推理判斷題。根據第二段中的signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka...are targeted at pupils struggling with maths可知,Third Space Learning為小學生提供網上一對一的數學課程,故選D項。

答案:D

7Which may Tom Hooper agree with?

AAI makes humans irrelevant.

BAI is beneficial to teaching.

CRobots are smarter than humans.

DRobots will replace humans.

解析:推理判斷題。根據第四段中的By using the datawe've been trying to introduce AI to improve the teaching.可知,Hooper認為AI對教學是有好處的,故選B項。

答案:B

8What is the last paragraph mainly about?

AWhat is taught in the lesson?

BHow is the lesson taught?

CWho learns the lesson?

DWhy is the lesson taught?

解析:段落大意題。根據最后一段的內容可知,本段主要介紹了這種課的教學模式。故選B項。

答案:B

.完形填空

HelloMr.Wi-Fi.Life without you is next to impossible now.We're happy to sing your name from morning till eveningsometimes till dawn.  1   I know you help mesometimes you're making me do things with  2  attention.Many times I promise myself that I'll  3  my feelings towards youbut you're  4  me closer and closer...You've entered both my home and my  5  .You're just a window for our  6  and information.But we people aren't  7  only with the window.So we open all our  8  for you.Is this a(n)  9  or some kind of attachment? If this is an illnessis it curableAnd if this is an attachment will you   10  me to the lifelong togetherness?

We want you 24/7.Can't you take a few days off so that both you and I can   11  You're a poison—not a slow one but a super  12  poison which holds our mind and makes us dance  13  its tune.Nowadays you're so  14  that anyone can buy and make you our  15  .You'll never be bothered about our health but we'll   16  be concerned about your “health”Because you accompany us everywhere and never let us be alone.

If you were a   17  person made of flesh and blood(血肉之軀) would we love you the same? You  18  us with your numerous talents and we even can't get rid of you.We're all your  19  .Sometimes I wonder how people in the previous generations   20  but if they did why can't we?

[語篇解讀] 作者用詼諧的語氣質問Wi-Fi,這呈現了現代人的一種通病,那就是對無線網絡的依賴。

1A.Now that      BOnly if

CThough DWhen

解析:根據語境可知,雖然(Though)作者知道Wi-Fi幫助了自己,但是正是Wi-Fi的特殊作用讓作者在做事情的時候會分心。

答案:C

2A.praised  Bincreased

Cfocused Ddivided

解析:參見上題解析。

答案:D

3A.keep in  Bbring back

Capprove of Dgive up

解析:根據語境可知,作者很多次都對自己承諾說要抑制(keep in)自己對Wi-Fi的情感。bring back使回憶起,使想起approve of同意,贊成give up放棄

答案:A

4A.drawing  Bpushing

Cforcing Dobserving

解析:根據語境可知,此處形象生動地表現了作者不能抗拒Wi-Fi對自己的吸引。draw吸引符合語境。push推,催促force強迫,迫使observe觀察

答案:A

5A.space  Bsoul

Csociety Dworkplace

解析:Wi-Fi進入了作者的家和靈魂中。下文中的holds our mind是關鍵提示。

答案:B

6A.entertainment  Bargument

Cexpansion Dstruggle

解析:Wi-Fi(本來)只是我們娛樂(entertainment)和獲取信息的窗口。argument爭論expansion擴張struggle斗爭,奮斗

答案:A

7A.strict  Bsatisfied

Cgenerous Dbusy

解析:根據上文的You're just a window for our...information.以及But所表示的轉折關系可知,此處表示人們并不滿足于(satisfied)Wi-Fi僅僅是個窗口(window)strict嚴格的generous慷慨的busy繁忙的

答案:B

8A.thoughts  Beyes

Cexits Ddoors

解析:此處表示人們將Wi-Fi的作用擴大化,不僅僅滿足于其作為窗口的作用,而是將所有的(doors)打開迎接Wi-Fi。某種程度上而言,doorwindow升級版

答案:D

9A.disease  Binspiration

Croutine Dphenomenon

解析:結合下文中的an illness可知,作者疑惑的是自己和其他人對Wi-Fi如此依賴的現象是否是一種病(disease)inspiration靈感routine慣例phenomenon現象

答案:A

10A.recommend  Binstruct

Ccommit Dadapt

解析:如果對Wi-Fi的情感是一種依賴的話,Wi-Fi能保證與作者一生都親密無間嗎?commit意為保證(做某事、遵守協議或遵從安排等),承諾,符合語境。recommend推薦instruct教導adapt適應

答案:C

11A.persist  Brelax

Cprogress Dbalance

解析:Wi-Fi不能給自己放幾天假以便它和作者都能放松(relax)一下嗎?persist堅持progress行進balance平衡

答案:B

12A.raw  Bambiguous

Cstrong Dfast

解析:根據本句中的not a slow one可知,Wi-Fi并不是慢性毒藥,而是快速起效的毒藥,故用fastslow形成對比。raw不熟練的ambiguous含糊不清的strong強壯的

答案:D

13A.to  Bagainst

Cfrom Dwithin

解析:Wi-Fi是一種能控制人們的思想并使人們隨著它的音調起舞的毒藥。to表示隨著

答案:A

14A.affordable  Bvaluable

Cconventional Dattractive

解析:根據下文中的anyone can buy可知,如今Wi-Fi的價格是如此低廉以至于任何人都能買到,并使其成為人們的伴侶。affordable支付得起的,不算太貴的valuable有價值的conventional傳統的attractive有吸引力的

答案:A

15A.addition  Bexpert

Ccompanion Dinstrument

解析:參見上題解析。下文中的Because you accompany us everywhere and never let us be alone.亦是提示。addition添加物expert專家companion伴侶,伙伴instrument工具

答案:C

16A.sometimes  Balways

Cnever Dseldom

解析:毫無生命的Wi-Fi是決不會在意其用戶的健康的,但是用戶們會一直擔心Wi-Fi健康,此處用always與上文的never形成對比,強調人們對Wi-Fi的在意程度。

答案:B

17A.selfish  Bdishonest

Cresponsible Dreal

解析:根據下文中的person made of flesh and blood(血肉之軀)可知,作者想知道如果Wi-Fi成為擁有血肉之軀的真實的人,人們是否會一樣喜歡它。selfish自私的dishonest不誠實的responsible負責任的real真實的

答案:D

18A.control  Bscold

Ccomfort Dchallenge

解析根據上文作者介紹的人們對Wi-Fi的依賴及下文中的we even can't get rid of you可知人們離開了Wi-Fi簡直無法生活下去而本句中的with your numerous talents正是Wi-Fi控制人們的方式。control 控制scold責備comfort安慰challenge挑戰

答案:A

19A.friends  Bslaves

Ccolleagues Demployers

解析:根據語境可知,Wi-Fi控制了人們,也就是說人們成了被其掌控的奴隸(slaves)friend朋友colleague同事employer雇主

答案:B

20A.suffered  Bconnected

Csurvived Dsurfed

解析:根據語境尤其是本句中的in the previous generations可知,作者非常疑惑的是在早期沒有Wi-Fi的時候人們是如何存活(survived)下來的。suffer受苦connect聯系surf沖浪

答案:C

.短文改錯

Boys and girls

May I have your fully attentionplease? I have announcement to make.To welcome our friends in the United Statesthe Student Union was going to hold a party on Saturday eveningFebruary 20.As neverthe party will be held in the lecture hall of the Main Building.They will begin at 7 pm. There will be musicdancingsinging or exchange of gifts.Will everyone please to bring along a small gift for this purposeRemember to pack it upsign your name and writing a few words of good wishes. Don't miss the partywhere I believe we will have a lot of funs. Everyone is welcome.

That's all.Thank you.

答案:

Boys and girls

May I have your  attentionplease? I have announcement to make.To welcome our friendsthe United Statesthe Student Union  going to hold a party on Saturday eveningFebruary 20.As the party will be held in the lecture hall of the Main Building.  will begin at 7 pm.There will be musicdancingsinging exchange of gifts.Will everyone please bring along a small gift for this purposeRemember to pack it upsign your name and a few words of good wishes.Don't miss the partywhere I believe we will have a lot of .Everyone is welcome.

That's all.Thank you.

 

 

免費資料下載額度不足,請先充值

每充值一元即可獲得5份免費資料下載額度

今日免費資料下載份數已用完,請明天再來。

充值學貝或者加入云校通,全網資料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載 10 份資料 (今日還可下載 0 份),請取消部分資料后重試或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載10份資料,您的當日額度已用完,請明天再來,或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深圳市第一中學”云校通余額已不足,請提醒校管理員續費或選擇從個人賬戶扣費下載。

重新選擇
明天再來
個人賬戶下載
下載確認
您當前為云校通用戶,下載免費
下載需要:
本次下載:免費
賬戶余額:0 學貝
首次下載后15天內可免費重復下載
立即下載
  • 充值下載
  • 掃碼直接下載
  • 下載需要:0 學貝 賬戶剩余:0 學貝
    詳情
    學貝可用于下載教習網 400萬 精選資源 ,今日更新資源 2354
  • 詳情
    想免費下載此資料?完善資料,立得50學貝
    邀請好友助力,免費下載這份資料

    下載成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下載不成功,可重新下載,或查看資料下載幫助

    95%的老師還下載了以下成套資源

    歡迎來到教習網

    • 400萬優選資源,讓備課更輕松
    • 600萬優選試題,支持自由組卷
    • 高質量可編輯,日均更新2000+
    • 百萬教師選擇,專業更值得信賴
    微信掃碼注冊
    qrcode

    微信掃碼,快速注冊

    注冊可領 50 學貝

    手機號注冊注冊可領 50 學貝
    手機號碼

    手機號格式錯誤

    手機驗證碼 獲取驗證碼

    手機驗證碼已經成功發送,5分鐘內有效

    設置密碼

    6-20個字符,數字、字母或符號

    注冊即視為同意教習網「注冊協議」「隱私條款」
    QQ注冊
    手機號注冊
    微信注冊

    注冊成功

    免費下載這份資料

    當前資料價值0元

    下載需支付0學貝

    掃碼邀請0名好友關注我們即可免費下載

    微信掃一掃,將圖片發送給好友

    每邀請1人關注教習網即可獲得5學貝,學貝秒到賬,多邀多得無上限,在個人中心查看學貝明細

    返回
    頂部
    日韩人妻无码中文视频