- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題1 選修7 Unit 1 Living well(含解析) 試卷 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題3 必修5 Unit 3 Life in the future(含解析) 試卷 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題4 必修3 Unit 1 Festivals around the world(含解析) 試卷 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題5 必修3 Unit 2 Healthy eating(含解析) 試卷 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題6 必修5 Unit 5 First aid(含解析) 試卷 0 次下載
2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析)展開
People love cellphones，which is why nine in ten Americans own one.But does heavy use of cellphones pose a risk of cancer? This question has caused controversy for many years.A new study in rats now augments those concerns.Its data linked long-term，intense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.The results have yet to be confirmed，the authors note.
Indeed，although the rat study found a link between cellphone radiation and cancer，it offers no clues to why such a link might exist，notes Jonathan Samet.He teaches preventative medicine and directs the Institute for Global Health at the University of Southern California in Los Angeles.Still，he calls the new study's findings “significant”．They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer，he says.
Phone signals are relayed between cell towers and cellphones via radio waves.This radio frequency—or RF— radiation is a type known as non-ionizing(非電離的)．Unlike X-rays，non-ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or molecules，producing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiation，such as X-rays.But that does not mean radio waves might not cause harm.
In very large doses(量) this radiation will heat the body and cause tissue damage.But it's not yet known what much lower RF levels might do，such as those from cellphone use.Five years ago，the World Health Organization's International Agency for Research on Cancer，or IARC，concluded that cellphone use “is possibly carcinogenic (致癌的)”．
Its conclusion was based on what little research data was available at that time.But notice that IARC was not certain.It said only that phone use might “possibly” cause cancer.So scientists at the National Toxicology Program，or NTP，investigated further.
1．Which of the following can replace the underlined word “augments”？
A．figures out B．puts out
C．refers to D．adds to
解析：詞義猜測題。畫線詞前面提到過度使用手機是否有患癌的風險這一問題多年來引發的爭議不斷，再根據畫線詞后的“concerns”和“Its data linked long-term，intense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.”可知，現在一項在老鼠身上進行的新研究增加了那些憂慮。故畫線詞與adds to意義相近。
2．In which aspect does Jonathan Samet think the new study in rats is significant?
A．It assists him with his teaching.
B．It indicates a new research direction.
C．It warns people to mind cellphone safety.
D．It makes a breakthrough in cancer research.
解析：推理判斷題。根據第二段中的“They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer，he says.”可知，這項研究會促使科學家去查明手機輻射可能是怎樣致癌的，也就是說它為科學家提供了一個新的研究方向。
3．What is Paragraph 3 mainly about?
A．How phone signals are delivered.
B．How cellphones produce radiation.
C．Features of radiation from cellphones.
D．Differences between ionizing and non-ionizing radiation.
解析：段落大意題。根據第三段的內容尤其是“non-ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or molecules，producing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiation...”可知，本段主要講的是手機輻射的特點，它是非電離的，其危害性遠低于電離輻射。
4．What might be the theme of NTP scientists' further research?
A．Why cellphone use causes cancer.
B．Whether cellphone use really causes cancer.
C．What health effects cellphone use has.
D．How much exposure to cellphone radiation is safe.
解析：推理判斷題。根據最后一段中的“It said only that phone use might ‘possibly’ cause cancer.So scientists at the National Toxicology Program，or NTP，investigated further.”可知，NTP的科學家進一步研究的主題可能是手機使用是否真的會導致癌癥。
Ambar presses her hand to her forehead as she considers the question on her screen: how many sevens in 91? The ten-year-old has been struggling with it for about a minute when she smiles，“13！” Her tutor responds by posting a large smiling cat picture on her screen—the virtual(虛擬的) meaning of a pat on the back.He is sitting on the other side of the world in an online tutoring centre in India.
Ambar，who attends Pakeman Primary School in London，is one of nearly 4,000 primary school children in Britain that have signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka.The lessons，provided by a company called Third Space Learning，are targeted at pupils struggling with maths—particularly those from disadvantaged backgrounds.
From next year，the platform will become one of the first examples of artificial intelligence (AI) software being used to monitor，and ideally improve teaching.Together with some British scientists，the company has analysed around 100,000 hours of audio and written data from its tutorials(輔導課)，with the goal of identifying what makes a good teacher and a successful lesson.
Tom Hooper，the company's CEO，said，“We've recorded every lesson that we've ever done.By using the data，we've been trying to introduce AI to improve the teaching.”But he argued that the aim is not to replace teachers with robots.“There's a slightly dubious(不確定的) conversation about how AI will make humans irrelevant，but it's not at all about replacing humans，”he said.“Our whole belief is that for children not doing well in the subject，people are what matters.”
Pupils on the program have a 45-minute session with the same tutor each week.They communicate through a headset and a shared “whiteboard”．The lessons at Pakeman Primary School are tailored to the individual，including visual rewards linked to the child's interests.In addition to the raw audio data，each lesson has various success metrics attached：how many problems are completed，how useful the pupil finds the session，how the tutor rates it.
[語篇解讀] 本文是一篇說明文。數學成績不好怎么辦？沒關系。坐在家里，你就可以享受高科技公司Third Space Learning為你提供的一對一網上教學服務。
5．Why does the author mention Ambar in the beginning?
A．To praise her tutor.
B．To show her struggle with maths.
C．To introduce a company.
D．To encourage pupils to learn maths online.
解析：推理判斷題。第一段提到了Ambar在網上接受一對一的數學教學，該網上家教中心位于世界的另一端——印度。由此引出下文介紹的一家公司Third Space Learning。故作者在文章一開始提到Ambar是為了引出這家公司。
6．What do we know about Third Space Learning?
A．It makes good teachers and lessons.
B．It is aimed at students from poor backgrounds.
C．It is being used to monitor and improve teaching.
D．It provides online maths lessons for schoolchildren.
解析：推理判斷題。根據第二段中的“signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka...are targeted at pupils struggling with maths”可知，Third Space Learning為小學生提供網上一對一的數學課程，故選D項。
7．Which may Tom Hooper agree with?
A．AI makes humans irrelevant.
B．AI is beneficial to teaching.
C．Robots are smarter than humans.
D．Robots will replace humans.
解析：推理判斷題。根據第四段中的“By using the data，we've been trying to introduce AI to improve the teaching.”可知，Hooper認為AI對教學是有好處的，故選B項。
8．What is the last paragraph mainly about?
A．What is taught in the lesson?
B．How is the lesson taught?
C．Who learns the lesson?
D．Why is the lesson taught?
Hello，Mr.Wi-Fi.Life without you is next to impossible now.We're happy to sing your name from morning till evening，sometimes till dawn. 1 I know you help me，sometimes you're making me do things with 2 attention.Many times I promise myself that I'll 3 my feelings towards you，but you're 4 me closer and closer...You've entered both my home and my 5 .You're just a window for our 6 and information.But we people aren't 7 only with the window.So we open all our 8 for you.Is this a(n) 9 or some kind of attachment? If this is an illness，is it curable？And if this is an attachment will you 10 me to the lifelong togetherness?
We want you 24/7.Can't you take a few days off so that both you and I can 11 ？You're a poison—not a slow one but a super 12 poison which holds our mind and makes us dance 13 its tune.Nowadays you're so 14 that anyone can buy and make you our 15 .You'll never be bothered about our health but we'll 16 be concerned about your “health”．Because you accompany us everywhere and never let us be alone.
If you were a 17 person made of flesh and blood(血肉之軀) would we love you the same? You 18 us with your numerous talents and we even can't get rid of you.We're all your 19 .Sometimes I wonder how people in the previous generations 20 ，but if they did why can't we?
1．A.Now that B．Only if
3．A.keep in B．bring back
C．approve of D．give up
解析：根據語境可知，作者很多次都對自己承諾說要抑制(keep in)自己對Wi-Fi的情感。bring back“使回憶起，使想起”；approve of“同意，贊成”；give up“放棄”。
解析：Wi-Fi進入了作者的家和靈魂中。下文中的“holds our mind”是關鍵提示。
解析：根據上文的“You're just a window for our...information.”以及“But”所表示的轉折關系可知，此處表示人們并不滿足于(satisfied)Wi-Fi僅僅是個“窗口(window)”。strict“嚴格的”；generous“慷慨的”；busy“繁忙的”。
解析：根據本句中的“not a slow one”可知，Wi-Fi并不是慢性毒藥，而是快速起效的毒藥，故用fast與slow形成對比。raw“不熟練的”；ambiguous“含糊不清的”；strong“強壯的”。
解析：根據下文中的“anyone can buy”可知，如今Wi-Fi的價格是如此低廉以至于任何人都能買到，并使其成為人們的伴侶。affordable“支付得起的，不算太貴的”；valuable“有價值的”；conventional“傳統的”；attractive“有吸引力的”。
解析：參見上題解析。下文中的“Because you accompany us everywhere and never let us be alone.”亦是提示。addition“添加物”；expert“專家”；companion“伴侶，伙伴”；instrument“工具”。
解析：根據下文中的“person made of flesh and blood(血肉之軀)”可知，作者想知道如果Wi-Fi成為擁有血肉之軀的真實的人，人們是否會一樣喜歡它。selfish“自私的”；dishonest“不誠實的”；responsible“負責任的”；real“真實的”。
解析：根據上文作者介紹的人們對Wi-Fi的依賴及下文中的“we even can't get rid of you”可知，人們離開了Wi-Fi簡直無法生活下去，而本句中的“with your numerous talents”正是Wi-Fi控制人們的方式。control “控制”；scold“責備”；comfort“安慰”；challenge“挑戰”。
解析：根據語境尤其是本句中的“in the previous generations”可知，作者非常疑惑的是在早期沒有Wi-Fi的時候人們是如何存活(survived)下來的。suffer“受苦”；connect“聯系”；surf“沖浪”。
Boys and girls，
May I have your fully attention，please? I have announcement to make.To welcome our friends in the United States，the Student Union was going to hold a party on Saturday evening，February 20.As never，the party will be held in the lecture hall of the Main Building.They will begin at 7 pm. There will be music，dancing，singing or exchange of gifts.Will everyone please to bring along a small gift for this purpose？Remember to pack it up，sign your name and writing a few words of good wishes. Don't miss the party，where I believe we will have a lot of funs. Everyone is welcome.
That's all.Thank you.
Boys and girls，
May I have your attention，please? I have announcement to make.To welcome our friendsthe United States，the Student Union going to hold a party on Saturday evening，February 20.As ，the party will be held in the lecture hall of the Main Building. will begin at 7 pm.There will be music，dancing，singing exchange of gifts.Will everyone please bring along a small gift for this purpose？Remember to pack it up，sign your name and a few words of good wishes.Don't miss the party，where I believe we will have a lot of .Everyone is welcome.
That's all.Thank you.