上傳文檔 賺現金
(精校版)2018年全國卷Ⅲ英語高考真題文檔版(含答案)
試卷
加入資料籃8.5折
(精校版)2018年全國卷Ⅲ英語高考真題文檔版(含答案)01
(精校版)2018年全國卷Ⅲ英語高考真題文檔版(含答案)02
(精校版)2018年全國卷Ⅲ英語高考真題文檔版(含答案)03
(精校版)2018年全國卷Ⅲ英語高考真題文檔版(含答案)04
(精校版)2018年全國卷Ⅲ英語高考真題文檔版(含答案)05
還剩1頁未讀, 繼續閱讀
下載需要10學貝
免費下載這份資料?
加入資料籃8.5折
立即下載

(精校版)2018年全國卷Ⅲ英語高考真題文檔版(含答案)

展開

絕密啟用前

2018年普通高等學校招生全國統一考試(新課標III卷)

 

第二部分  閱讀理解(共兩節,滿分40)

第一節  (15小題;每小題2分,滿分30)

讀下列短文,從每題所給的ABCD四個選項中,選出最佳選項。

A

Welcome to Holker Hall & Gardens

Visitor Information

How to Get to Holker

By Car: Follow brown signs on A590 from J36, M6. Approximate travel times: Windermere-20 minutes, Kendal-25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester-1 hour 30 minutes.

By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster and Preston for connections to major cities & airports.

Opening Times

Sunday-Friday (closed on Saturday)11:00 am-4:00pm, 30th March-2nd November.

Admission Charges

Hall & Gardens   Gardens

Adults:   £12.00     £8.00

Groups:   9.00     5.50

Special Events

Producers’ Market        13th April

Join us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.

Holker Garden Festival   30th May

    The event celebrates its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening.

National Garden Day     28th August

Holker once again opens its gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.

Winter Market           8th November

This is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifs while enjoying a live music show and nice street entertainment.

21. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?

A.20 minutes.   B.25 minutes.   C.45 minutes.    D.90 minutes.

22.How much should a member of a tour group pay to visit to Hall & Gardens?

A.£l2.00.   B. £9.00.    C. £8.00.    D. £5.50.

23.Which event will you go to if you want to see a live music show?

A. Producers’ Market.     B. Holker Garden Festival.

C. National Garden Day.     D. Winter Market.

B

Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.

Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.

But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City its present population is 762.

24. What attracted the early settlers to New York City?

A. Its business culture.           B. Its small population.

C. Its geographical position.       D. Its favourable climate.

25. What do we know about those who first dug for gold in Dawson?

A. Two-thirds of them stayed there.

B. One out of five people got rich.

C. Almost everyone gave up.

D. Half of them died.

26. What was the main reason for many people to leave Dawson?

A. They found the city too crowded.

B. They wanted to try their luck elsewhere.

C. They were unable to stand the winter.

D. They were short of food.

27. What is the text mainly about?

A. The rise and fall of a city.        B. The gold rush in Canada.

C. Journeys into the wilderness.     D. Tourism in Dawson.

C

While famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage.

Their efforts have been proven fruitful. Wang Shu, a 49-year-old Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prize which is often referred to as the Nobel Prize in architecture on February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.

Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art (CAA). His office is located at the Xiangshan campus(校園) of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations.zxxk

The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types. The curves(曲線) of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view.

Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements(元素).

Wang’s works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.

Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. "That is only evidence that traditions once existed," he said.

"Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created, " he said.

"Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are, " said Wang.

The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty, he said.

28. Wang’s winning of the prize means that Chinese architects are ___________.

A. following the latest world trend

B. getting international recognition

C. working harder than ever before

D. relying on foreign architects

29. What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?

A. Its hilly environment.         B. Its large size.

C. Its unique style.         D. Its diverse functions.

30. What made Wang’s architectural design a success?

A. The mixture of different shapes.

B. The balance of East and West.

C. The use of popular techniques.

D. The harmony of old and new.

31. What should we do about Chinese traditions according to Wang?

A. Spread them to the world.       B. Preserve them at museums.

C. Teach them in universities.       D. Recreate them in practice.

D

Adults understand what it feels like to be flooded with objects. Why do we often assume that more is more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less. zxxk

 I found the pre-holidays a good time to encourage young children to donate less-used things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor)

 For weeks, I’ve been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ball simple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.

 We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.

32. What do the words “more is more” in Paragraph 1 probably mean?

 A. The more, the better.     B. Enough is enough.

 C. More money, more worries.   D. Earn more and spend more.

33.What made Georgia agree to sell some of her objects?

 A. Saving up for her holiday.    B. Raising money for a poor girl.

 B. Adding the money to her fund.    D. Giving the money to a sick mother.

34. Why did the author play the ball with Shepherd?

 A. To try out an idea.     B. To show a parent’s love.

 C. To train his attention.     D. To help him start a hobby.

35.What can be a suitable title for the text?

  A. Take It or Leave It   B. A Lesson from Kids

 C. Live More with Less   D. The Pleasure of Giving

第二節  (5小題;每小題2分,滿分10) 

根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。

Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between.

     36    We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays, office parties and just to fill the time.

 I adore dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I can’t imagine doing anything else with my life." Bridges runs dance classes for all ages. "Teaching dance is wonderful.    37    It’s great to watch them. For many of them, it’s a way of meeting people and having a social life."

    38    "I can tell you about one young couple," says Bridges. “They’re learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile.     39   

 So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier says, “Dance, like the pattern of a beating heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better.   40     I find it hard to stop! Dancing reminds me I’m alive."

A. So why do we dance?

B. Dance in the U.S.is everywhere.

C. If you like dancing outdoors, come to America.

D. My older students say it makes them feel young.

E. I keep practicing even when I’m extremely tired.

F. Dancing seems to change their feeling completely.

G. They stayed up all night long singing and dancing.

第三部分 語言知識運用(共兩節,滿分45)

第一節  完形填空(20小題;每小題1.5分,滿分30)

閱讀下面短文,從短文后各題所給的ABCD四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。

When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person, we usually say sorry,

   41    number! and move on. But when Dennis Williams    42    a text that clearly wasnt intended for him, he did something    43   .

   On March 19, Dennis got a group text    44    him that a couple he didnt know were at the hospital, waiting for the    45    of a baby.

   Congratulations! But I think someone was mistaken, Dennis    46   . The baby was born and update texts were    47    quickly from the overjoyed grandmother, Teresa. In her    48   , she didnt seem to realize that she was    49    the babys photos with a complete stranger. Well, I dont    50    you all but I will get there to take pictures with the baby, replied Dennis before asking which room the new    51    were in.

   Much to the familys surprise, Dennis stuck to his    52   ! He turned up at the hospital    53    gifts for the new mother Lindsey and her baby boy. Lindseys husband was totally    54    by the unexpected visit. I dont think we would have randomly invited him over but we    55    it and the gifts.

   Teresa    56    a photo of the chance meeting on a social networking website    57    by the touching words: What a    58    this young man was to our family! He was so    59    and kind to do this. The post has since gained the    60    of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61,500 likes in just three days.

41. A. unlucky       B. secret        C. new        D. wrong

42. A. received     B. translated      C. copied        D. printed

43. A. reasonable      B. special        C. necessary       D. practical

44. A. convincing      B. reminding       C. informing       D. warning 

45. A. wake-up       B. recovery       C. growth       D. arrival

46. A. responded      B. interrupted       C. predicted       D. repeated

47. A. coming in      B. setting out       C. passing down       D. moving around

48. A. opinion       B. anxiety       C. excitement       D. effort

49. A. comparing      B. exchanging       C. discussing        D. sharing

50. A. accept        B. know         C. believe        D. bother

51. A. parents       B. doctors       C. patients       D. visitors

52. A. dream       B. promise        C. agenda         D. principle

53. A. bearing       B. collecting       C. opening       D. making

54. A. discouraged      B. relaxed        C. astonished        D. defeated

55. A. admit        B. need        C. appreciate        D. expect 

56. A. found        B. selected        C. developed        D. posted 

57. A. confirmed      B. simplified        C. clarified         D. accompanied

58. A. pity        B. blessing       C. relief        D. problem

59. A. smart       B. calm        C. sweet         D. fair

60. A. sympathy      B. attention       C. control        D. trust

第二節  (10小題;每小題1.5分,滿分15)

閱讀下面短文,在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。

I’m not sure     61     is more frightened, me or the female gorilla(大猩that suddenly appears out of nowhere. I’m walking on a path in the forest in the Central African Republic. Unexpectedly, I’m face-to-face with the gorilla, who begins screaming at    62    top of her lungs. That makes her baby scream, and then a 400-pound male appears. He screams the    63    (loud)of all. The noise shakes the trees as the male beats his chest and charges toward me. I quickly lower myself, ducking my head to avoid    64    (look) directly into his eyes so he doesn’t feel    65   (challenge).

 My name is Mireya Mayor. I’m a   66  (science)who studies animals such as apes and monkeys. I was searching   67    these three western lowland gorillas I’d been observing. No one had seen them for hours, and my colleagues and I were worried.

 When the gorillas and I frightened each other, I was just glad to find    68   (they) alive. True to a gorilla’s unaggressive nature, the huge animal    69   (mean)me no real harm. He was just saying: "I’m king of this forest, and here is your reminder!" Once his message was delivered, he allowed me    70    (stay)and watch.

第四部分 寫作(共兩節,滿分35分)

第一節 短文改錯(共10小題每小題1分,滿分10分)

假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文,文中共有10處語言錯誤,每句中最多有兩處,每處錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪改或修改。

增加:在缺詞處加一個漏字符號Λ,并在其下面寫出該加的詞。

刪除:把多余的詞用斜線\劃掉。

修改:在錯的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。

注意:1.每處錯誤及其修改均僅限一詞;

      2.只允許修改10處,多者(從第11處起)不計分。

It was Monday morning, and the writing class had just begin. Everyone was silent, wait to see who would be called upon to read his and her paragraph aloud. Some of us were confident and eager take part in the class activity, others were nervous and anxious. I had done myself homework, but I was shy. I was afraid that to speak in front of a larger group of people. At that moment, I remembered that my father once said, "The classroom is a place for learning and that include leaning from textbooks, and mistake as well." Immediate, I raised my hand.

第二節 書面表達(滿分25分)

假定你是李華,你的英國朋友Peter 來信詢問你校學生體育運動情況。請給他回信,內容包括:

1. 學校的體育場館;

2. 主要的運動項目;

3. 你喜歡的項目。

注意:

1. 詞數100左右:

2. 可以適當增加細節,以使行文連貫。

 

 

2018年普通高等學校招生全國統一考試

英語試題參考答案

第一部分  聽力

1. C  2. A  3. B  4. A  5. C  6. B  7. B  8. A  9. C  10. C

11. A 12. B 13. A 14. B 15. C 16. A 17. B 18. C 19. C 20. A

第三部分 閱讀理解

21.D   22.B  23.D 24. C 25. B 26. B 27. A 28. B 29. C 30. D

31. D  32. A  33. C 34. A 35. C

36. B  37. D 38. A 39. F 40. E

第三部分 語言知識運用

第一節  完形填空

4145 DABCD   4650 AACDB    5155 ABACC   5660 DDBCB

第二節

61. which   62. the    63. loudest    64. looking   65. challenged 

66. scientist 67. for    68. them     69. meant    70. to stay

第四部分 寫作

第一節 短文改錯

It was Monday morning, and the writing class had just . Everyone was silent, to see who would be called upon to read his her paragraph aloud. Some of us were confident and eager take part in the class activity, others were nervous and anxious. I had done homework but I was shy. I was afraid to speak in front of a group of people. At that moment, I remembered that my father once said, "The classroom is a place for learning and that leaning from textbooks, and as well." , I raised my hand.

第二節  書面表達 答案

Dear Peter,

   I am exceedingly delighted to hear from you. You asked me in your last letter about the physical exercise in our school and the following information may give you a rough sketch.

   To begin with, a fabulous new stadium has been built up, which has become the new landmark in our school. Moreover, with the stadium set up, a wide range of sports events are able to be held, of which ping-pong, football as well as running competitions enjoy great popularity. As for me, Im intoxicated with basketball since it has been giving me strength to confront the challenges in my life.

   All in all, I sincerely invite you to come to our school and see for yourself.

Yours,

Li Hua

 

 

免費資料下載額度不足,請先充值

每充值一元即可獲得5份免費資料下載額度

今日免費資料下載份數已用完,請明天再來。

充值學貝或者加入云校通,全網資料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載 10 份資料 (今日還可下載 0 份),請取消部分資料后重試或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載10份資料,您的當日額度已用完,請明天再來,或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深圳市第一中學”云校通余額已不足,請提醒校管理員續費或選擇從個人賬戶扣費下載。

重新選擇
明天再來
個人賬戶下載
下載確認
您當前為云校通用戶,下載免費
下載需要:
本次下載:免費
賬戶余額:0 學貝
首次下載后15天內可免費重復下載
立即下載
  • 充值下載
  • 掃碼直接下載
  • 下載需要:0 學貝 賬戶剩余:0 學貝
    詳情
    學貝可用于下載教習網 400萬 精選資源 ,今日更新資源 2354
  • 詳情
    想免費下載此資料?完善資料,立得50學貝
    邀請好友助力,免費下載這份資料

    下載成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下載不成功,可重新下載,或查看資料下載幫助

    95%的老師還下載了以下成套資源

    歡迎來到教習網

    • 400萬優選資源,讓備課更輕松
    • 600萬優選試題,支持自由組卷
    • 高質量可編輯,日均更新2000+
    • 百萬教師選擇,專業更值得信賴
    微信掃碼注冊
    qrcode

    微信掃碼,快速注冊

    注冊可領 50 學貝

    手機號注冊注冊可領 50 學貝
    手機號碼

    手機號格式錯誤

    手機驗證碼 獲取驗證碼

    手機驗證碼已經成功發送,5分鐘內有效

    設置密碼

    6-20個字符,數字、字母或符號

    注冊即視為同意教習網「注冊協議」「隱私條款」
    QQ注冊
    手機號注冊
    微信注冊

    注冊成功

    免費下載這份資料

    當前資料價值0元

    下載需支付0學貝

    掃碼邀請0名好友關注我們即可免費下載

    微信掃一掃,將圖片發送給好友

    每邀請1人關注教習網即可獲得5學貝,學貝秒到賬,多邀多得無上限,在個人中心查看學貝明細

    返回
    頂部
    日韩人妻无码中文视频